Poddsändningar

Center mot våldsbejakande extremism har en kanal för poddsändningar som du hittar här. Du kan även lyssna på CVE-podden på andra ställen där poddar finns.

I takt med att samhällsdebatten hårdnar ökar risken för att det extrema normaliseras. Vilka socialpsykologiska grundmekanismer har betydelse när vi sätter ord på våldsbejakande extremism? I det här avsnittet av Snacka om extremism special diskuterar en panel ordets betydelse i det förebyggande arbetet mot våldsbejakande extremism. Inspelat vid ett seminarium i Almedalen 2019.

Medverkar gör Jenny Yourstone, doktor och forskningsledare på CVE; Marie Gustafsson Sandén, docent och språkforskare vid Södertörns högskola; Jonas Trolle, chef för CVE; Magnus Ranstorp, docent och terrorismforskare vid Försvarshögskolan; Anza Högström, senior analytiker vid Säkerhetspolisen och Jan Sherman, journalist och debattör. Moderator är Willy Silberstein.

Ansvaret för frågor som rör våldsbejakande extremism har inte en enskild huvudman - men vilka är det som har ansvaret och hur ska de samverka? Det diskuteras i det här avsnittet av CVE-podden special från Centrum mot våldsbejakande extremism (CVE). Avsnittet är en inspelning från ett seminarium i Almedalen 2019.
Medverkar gör Jonas Trolle, chef för CVE, och Willy Silberstein, moderator.

I den andra podden från CVE samtalar Jonas Trolle, chef på CVE med Reena Devgun, kammaråklagare vid Åklagarmyndigheten om arbetet med att lagföra dem som begått brott mot krigets lagar och brott mot mänskligheten.

Först ut som podd är en intervju med Jonas Trolle, chef för CVE, inspelad i samband med konferensen Samling mot våldsbejakande extremism i november 2018.

Sidan senast uppdaterad: 2020-03-17